Olen useaan otteeseen nähnyt kun alpakat antavat kyytiä pikku linnuille, jotka käyvät ruokintapaikalla murua toivoen, mutta EI! Alpakoilta tulee lähtöpassi heti. Ne ajavat kuin paimenkoirat tunkeilijat pois kaula alhaalla ja tuima ilme silmissä.

Mutta talvella huomasin että pikkuruinen hiiri sai touhuta alpakkatallissa kuin kotonaan, ja se oli sen koti! Home sweet home!

Alpakat olivat yhteistuumin tämän pikkuruisen touhukkaan hiirulaisen hyväksyneet ja niin se touhusi siellä omia touhujaan usein myös minun hoitoreitilläni niin että sain väistellä tätä ettei jää tallisaappaan alle.

Osasin kuvitella miten tämä hiiri nukkui alpakan karvoissa, joita se touhukkaana oli kerännyt jostain aidan alta mihin tuuli oli tupsut vienyt villojen ajon yhteydessä viime vuonna. Voiko alpakan villa vuode voittaa Hästensin? Mitä luulet?

Tutullani on muuli nimeltä Muuli, niin ajattelin että nimeän tämän harmaan hiiren Hiireksi.

Annoin alpakoille kamomillavettä eli lämpöistä sellaista, ihan kuin teetä. Ne ryystivät tätä ihanan tuoksuista juomaa huulet törröllään. Kamomillavesi sopii myös muille tallin eläimille. Meillä sitä kuuriluontoisena joivat aasit, minihepat ja -ponit. Kaikille maistui!

Apua! Niin myös Hiirelle....ja se hukkui sinne kamomillaveteen!

Nyt on ollut alpakkatalli ilman Hiirtä!